maanantai 27. heinäkuuta 2015

Blogi hiljaisuus

Heippahei! On aika katkaista tämä blogi hiljaisuus. Kirjoittaminen on jäänyt ihan heitteille, mutta käsityöt onneksi ei. Tuntuu, että on paljon kaikkea tehtävää, eikä aikaa istua koneella. Noh oikeastaan hyvä niin. Ollaan nautittu kesästä ja mökkeilystä, kutimet kyllä ovat kulkeneet mukana ja käsitöitä olenkin tehnyt iltaisin telkkaria katsoessa. Oltiin melkein 2viikkoa putkeen mökillä ja sen jälkeen ollaan jokainen viikonloppu vietetty mökillä. Ollaan käyty kalassa, tosin aika huonosti ollaan saatu saalista. Yksi kuha ja yksi ahven.

Nyt viikonloppu mökkeilyt ollaan vietetty metsässä. Kanttarelleja ollaan varmaan kerätty lähemmäs 30litraa. Eilen käytiin taasen sieniretkellä ja löydettiin jopa pari tattia. Ihan mahtavaa, kun metsistä alkaa löytymään jo muitakin sieniä kuin kanttarelleja. Suppiksia odotellessa. ;) Vaikka kylläkin se kanttarelli on edelleen mun lemppari sieni.

Kanttarelleja.

Mustikatkin alkavat jo olemaan kypsiä. Kolme mustikkapiirakkaa olen jo tehnyt ja saanut pakkaseen pari litraa. Ihan mahtavaa, kun saa sapuskat suoraan luonnosta eikä niistä tarvitse maksaa mitään. Omppuja näyttää tulevan hyvin ja ehkä kohta saadaan jo kerätä viinimarjat puskista ja tehtyä mehua. Omenahilloa on kyllä tehtävä, muuten ei tuu talvella puuron syönnistä mitään, jos ei oo hilloa puuron päällä.


Mustikkaa.

Mustikkapiirakka anopin ohjeella tehtynä menossa uuniin.

Onko teissä lukijoissa metsän antimien kerääjiä? Mitä keräätte ja teettekö niistä jotain vai ihan sellasenaan vain pakkaseen?

Ihanaa viikkoa, huomiseksi luvattiin kivaa kesäpäivää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti